ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟ

Η πρακτική του τμηματάρχη προέδρου του συνδικάτου μας Λ.Σκούλου να διώκει οδηγούς, καταντά πλέον μανία!!

Έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της ΟΣΥ να ... αντικαταστήσει 2 οδηγούς στο γραφείο κίνησης του αμ/σιου των Λιοσίων,με σταθμάρχες,με το αιτιολογικό ότι δρουν υπέρ κομματικής παράταξης!!!!!

Οπότε όπως γράφει,επηρεάζουν  στην <<ελέυθερη άσκηση των συνδικαλιστικων δικαιωμάτων των εργαζομένων!!!>>


Ναι!Ετσι γράφει!


Αυτός, που σαν τμηματάρχης εκλέχτηκε,χρησιμοποιώντας της θέση ευθύνης που του έδωσε η εταιρεία, υπέρ της παράταξης του! 

ΟΥΑΙ της υποκρισίας!

Η παράταξη του έχει κι άλλον τμηματάρχη εκλεγμένο,τον Καλιακμάνη από το Ελληνικό και ένα σωρό υποψήφιους σε θέσης ευθύνης,όπως τον πρώην πρόεδρο Λουλακάκη που δρα και αυτός υπέρ της παράταξης του,  καπηλευόμενος την θέση ευθύνης που κατέχει, για να αποσπά ψήφους.

Διαβάστε το εξώδικο, μνημείο θράσους και υποκρισίας, του τμηματάρχη προέδρου,του διώκτη οδηγών!


ΕΞΩΔIKH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Λεωνίδα Σκούλου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΕΑ και θυγατρικών αυτού εταιρειών», που εδρεύει στην Αθήνα , όπως εκπροσωπείται νόμιμα 
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ανώνυμης συγκοινωνιακής εταιρείας με την επωνυμία ·Οδικές Συγκοινωνίες» (Ο.ΣΥ. ΑΕ ) που εδρεύει στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
Κοινοποιούμενη και προς

1. κ. Αναπληρωτή Υπουργό επικοινωνιών Μεταφορών και Δικτύων
2. κ. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α
3. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών


Με την παρούσα και με την ανωτέρω ιδιότητά μου επανέρχομαι, αυτή τη φορά διαμαρτυρόμενος εντονώτατα, για την παράνομη και τουλάχιστον προκλητική συμπεριφορά σας, που αφορά στην στελέχωση του γραφείου κίνησης του Αμαξοστασίου Λιοσίων.

Ειδικότερα, όπως καλλίτερα από εμάς γνωρίζετε, στα γραφεία κίνησης των αμαξοστασίων σύμφωνα με το οργανόγραμμα της εταιρείας, προίστανται σταθμάρχες. Στο Α/Σ Λιοσίων τοποθετήθηκαν με προφορική εντολή και ανατέθηκαν χρέη σταθμάρχη, σε δύο συναδέλφους μας οδηγούς» οι οποίοι προσωρινά αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσαν να εργασθούν ως οδηγοί» επικαλούμενοι έλλειψη σταθμαρχών .

Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα υγείας των οδηγών παρήλθε προ πολλού, εσείς , εφαρμόζοντας τον κανόνα » ·ουδέν μουιμότερου του προσωρινού» , εκωφεύσατε στις επισημάνσεις και διαμαρτυρίες μας και διατηρήσατε παρατύπως στη θέση των σταθμαρχών» τους συγκεκριμένους οδηγούς μέχρι και σήμερα.
Γνωρίζετε ακόμη ότι την 18 και 19 Μαρτίου έχουν ορισθεί οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών της νέας διοίκησης του σωματείου μας, το οποίο είναι το αντιπροσωπευτικότερο στο χώρο μας.

Με αφορμή την ενεργό ανάμειξη και μάλιστα με εκμετάλλευση της θέσης ισχύος, ενός εκ των δύο εκτελούντων χρέη σταθμάρχη οδηγών, υπέρ μιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία μάλιστα πρόσκειται στον πολιτικό χώρο από τον οποίο εσείς δεδηλωμένα προέρχεσθε, και μετά από σχετική καταγγελία μελών μας, εκπρόσωποι του σωματείου μας σας επεσήμαναν μετ' επιτάσεως το πρόβλημα, τονίζοντάς σας παράλληλα ότι είστε υπεύθυνος για την εφαρμογή του οργανογράμματος και του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού.

Με τεράστια έκπληξή μου πληροφορήθηκα από τον Οργανωτικό Γραμματέα και τον Ταμία του Δ.Σ του Συνδικάτου ότι έλαβαν από εσάς την κατηγορηματική απάντηση ότι, θα αντικαταστήσετε τους συγκεκριμένους οδηγούς με σταθμάρχες... μετά από τις εκλογές του Συνδικάτου μας.

Προφανώς δεν γνωρίζετε ότι, κατά ρητή επιταγή του αρ. 14 ν. 1264/1982 απαγορεύεται στην εργοδοσία να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της ελεύθερης άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων , όπως ειδικότερα εξειδικεύεται στο κείμενο του νόμου.

Η ανωτέρω περιγραφόμενη συμπεριφορά σας συνιστά ευθεία παρέμβαση στην αυτόνομη λειτουργία του σωματείου μας για την οποία διαμαρτύρομαι εντονώτατα και σας καλώ να εφαρμόσετε άμεσα τις διατάξεις του οργανογράμματος και του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, τηρώντας τις νόμιμες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις σας , άλλως αν συνεχίσετε να εφαρμόζετε την πρόσφατη και ενόψει των αρχαιρεσιών μας τακτική σας, είμαστε υποχρεωμένοι να στραφούμε δικαστικά εναντίον σας.

Επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδόσει την παρούσα σε όποιον απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα, στην έκθεση επιδόσεως.

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2015 Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου