ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. ΕΙΣ. ΕΓΓΡΑΦΟ 16081/3.3.2015 ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΜΟΛΟΠΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΠΩΤΗ ΣΚΟΚΕΑ - ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ

Ο λογαριασμός κινητών τηλεφώνων είναι κοινός για όλα τα τηλέφωνα των συνδικαλιστών καθώς αυτός είναι εταιρικό συμβόλαιο. Είναι στο όνομα του Συνδικάτου και δεν νομιμοποιούμαι σε καμιά περίπτωση να μην το πληρώσω. Επίσης, δεν προκύπτει από πουθενά ότι είμαι υποχρεωμένος να ενημερώνω προσωπικά τον καθένα για τη χρήση του τηλεφώνου του. Αυτό εξάλλου θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως παρέμβαση στην ελευθερία της συνδικαλιστικής του δράσης. Ο έλεγχος της κίνησης των λογαριασμών διαπιστώνεται εύκολα στα οικονομικά συμβούλια που συμμετέχεις ζητώντας απλώς να δεις τον λογαριασμό των κινητών τηλεφώνων, κάτι το οποίο ουδέποτε μπήκες στον κόπο να το κάνεις, αντιθέτως εσύ έχεις επιλέξει στα συμβούλια αυτά να μένεις αμέτοχος και να ψηφίζεις λευκό.

Όπως διαπιστώνω συνεχίζεις την τακτική της λασπολογίας καθώς ψευδώς αναφέρεις όϋ δεν διάβασα την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής έτους 2014 το οποίο και έπραξα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης και το σύγκρινα με το έγγραφο παραλαβής- παράδοσης όταν ανέλαβα τη θέση του Ταμία, ώστε να έχει μέτρο σύγκρισης ο κάθε συνάδελφος όσον αφορά τα οικονομικά του Συνδικάτου.

Στη κατοχή μου όπως ανέφερα και στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης είχα τις εκθέσεις της ελεγκτικής επιτροπής ετών 2012 - 2013 καθώς και τους ισολογισμούς, τα οποία τα θεώρησα ως πλεονασμό να τα διαβάσω. Δεν υπήρξε άλλωστε καμία αμφισβήτηση από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ώστε να τα διαβάσω κι αυτά αναλυτικά.

Όσο για το ανυπόγραφο εφημεριδάκι που παρομοιάζεις ως το «τεφτέρι του μπακάλη» οφείλεις τουλάχιστον να γνωρίζεις ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου ότι από την στιγμή που φέρει το λογότυπο του Συνδικάτου και στη τελευταία σελίδα τα ονόματα του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία, θεωρούνται επίσημα.

Την πρακτική των ανυπόγραφων εγγράφων υιοθετώντας τον αόριστο τίτλο Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ -ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ είναι δικό σας προνόμιο τουλάχιστον στο 80% των εγγράφων που έχετε καταθέσει στο Συνδικάτο.







Προς Ταμία Μ.Χριστοφορίδη

Κοινοποίηση: 
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα: Απάντηση στην επιστολής παραδοχής και επιμονής στην αυθαιρεσία, του ταμία

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ 16089 επιστολής σου και αφού ευθαρσώς σου δηλώσω ότι κάθε προσπάθεια διαλόγου μαζί σου είναι και μια δοκιμασία για τη λογική, επισημαίνω τα εξής: Μπορείς να πληρώνεις κανονικά τους λογαριασμούς, του εταιρικού συμβολαίου, αφού αν δεν το ξέρεις, έχει ανακαλυφτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια η φραγή κλήσεων και διαδικτύου, η οποία πίστεψε το, υπάρχει για όσους ξεπερνούν τα προβλεπόμενα!

Σαν ταμίας είσαι υποχρεωμένος να ενημερώνεις και να προστατεύεις το ταμείο σου από οποιαδήποτε ενέργεια το επιβαρύνει. 

Γράφεις την φτηνή δικαιολογία πλήρωνα για να μην περιορίσω την "συνδικαλιστική δράση! Ρωτώ λοιπόν! Αν η υπέρβαση είναι 10.000 ευρώ θα την πληρώσεις πάλι; 20.000! 50.000! Μέχρι πόσες χιλιάδες ευρώ κοστολογείς τη συνδικαλιστική δράση!;

Πως ξεχνάς συνεχώς, ότι δεν πρόκειται για δικά σου λεφτά αλλά για το κοινό ταμείο όλων,δεδομένο που σε υποχρεώνει να υπακούς σε κανόνες και όχι να κάνεις ότι κατεβάσει ή κούτρα σου! 

Αβίαστα από τα όσα με θράσος ομολογείς μπορεί ο καθένας να συμπεράνει, ότι πληρώνεις τις υπερβάσεις όλων και για όλα, με το σαθρό επιχείρημα της συνδικαλιστικής δράσης!!! 

Μα τότε γιατί υπάρχουν οι αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων ταμία, οι οποίες σαφώς καθορίζουν και θέτουν όρια στα οικονομικά του Συνδικάτου; Για τα μάτια του κόσμου;

Τώρα στα άλλα που λες, αν έβλεπα τους λογαριασμούς μου στα Οικονομικό Δ.Σ, προσπαθώντας γι’ άλλη μια φορά να σου καταδείξω το αυτονόητο, στο αντιστρέφω και σου απαντώ, ότι γι’ αυτό είσαι στη θέση που είσαι! Για να προφυλάσσεις το ταμείο από τους κακόβουλους, που μπορεί να βλέπουν ότι σπαταλούν τα χρήματα των συναδέλφων τους, κάνοντας υπερβάσεις στους λογαριασμούς τους, αλλά παρόλα αυτά κάνουν το κορόιδο!

Εξάλλου σαφώς έχω δηλώσει την άποψη μου για τα Οικονομικά Δ.Σ που αναφέρεις, στα οποία δεν ελέγχω τίποτα, καθότι πως να γίνει σωστός έλεγχος όταν είναι αποσπασματικός ή όταν αντί να φέρνεις κάθε μήνα το ταμείο για έλεγχο όπως από το Καταστατικό υποχρεούσαι, φέρνεις πολλούς μήνες μαζί, όπως έκανες στο τελευταίο που έφερες 8.!!! από Μάη ως Δεκέμβρη του 2014!!

Και βέβαια επήλθε πολλάκις ή δικαίωση μου - δυστυχώς - αφού, όλα καλά τα παρουσίαζες στα Οικονομικά Δ.Σ, ώσπου εσύ ο ίδιος είπες, ότι το ταμείο κατέρρευσε και θα πάρετε λεφτά από το ΚΕΑ, ώσπου ήρθε το πρόστιμο του ΣΔΟΕ, ώσπου στην τελευταία ανακοίνωση σας γράψατε ότι το ΚΕΑ είναι αποθεματικό!

Στη συνέλευση διάβασες το ανυπόγραφο και ασφράγιστο τεφτέρι του μπακάλη, που έγραφε μάλιστα ότι "υπάρχουν κι αλλά ποσά δεν τα αναφέρουμε μην σας κουράσουμε" όπως δικαιολόγησε και τώρα ότι έκανες με τους ανύπαρκτους ισολογισμούς!!!

Τέλος στον "αόριστο τίτλο" που αναφέρεις Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ , έχεις κάνει μήνυση ταμία! Το ξέχασες;! Γιατί τα ονόματα μας ποτέ δεν τα κρύψαμε, τα πρωτοκολλήσαμε προς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο στο συνδικάτο,τα γνωστοποιήσαμε ανακοινώνοντας το ίδιο έγγραφο στους συναδέλφους μας! Ποτέ δεν ήμασταν αόριστοι! Τώρα γίναμε! Ε; ψεύτη ταμία;! Πως μήνυσες έναν "αόριστο τίτλο"! 
Εν τέλει λοιπόν, η λάσπη και το ψέμα είναι τακτική δική σου!




Αρχειοθήκη ιστολογίου