ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ





ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ


Από το 2012 τονίζαμε ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδά, ότι το ταμείο μπαίνει μέσα, ότι αναγκάζονται να παίρνουν χρήματα από τα ΚΕΑ και ζητούσαμε πρόσβαση στο άβατο του ταμείου, πρόσβαση που ακόμα και σήμερα αρνούνται πεισματικά! Γιατί;


Μα γιατί όπως ο ίδιος ο ταμίας δήλωσε στο οικονομικό διοικητικό συμβούλιο που είχε διενεργηθεί στις 25/02/2014, το ταμείο κατέρρευσε!


Στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο πήραν απόφαση οι 15 που είναι πάντα μαζί στα οικονομικά να πάρουν 565.000 ευρώ από το ΚΕΑ για να σώσουν το ταμείο!


Το λειτουργικό ταμείο λοιπόν το τίναξαν στον αέρα! Αυτό είχε σαν επακόλουθο να τινάξουν και το ΚΕΑ που πλέον επίσημα ανακοίνωσαν ότι το έκλεισαν βαφτίζοντας το αποθεματικό!


Το κλείσιμο ταυ συνταξιοδοτικού μας ταμείου ΚΕΑ από μόνο του, είναι μέγα σκάνδαλο.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την πεποίθηση ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει στο άβατο του ταμείου, ήρθε να πιστοποιήσει με τον πιο δραματικά τρόπο το πρόστιμο των 188.000 ευρώ που επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για την έκδοση μη νόμιμων παραστατικών!


Κοντεύει μήνας που έχουμε ζητήσει όλα τα έγγραφα που αφορούν και αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Δεν χορηγούν τίποτα! Λένε απλώς ότι η έρευνα έγινε σε βάθος δεκαετίας!


Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε είναι όλες οι παρατάξεις εμπλεκόμενες, διότι όλες, όλα αυτά τα χρονιά έχουν εκλεγμένους που διατέλεσαν σε θέσεις ευθύνης!


Έτσι εξηγείται και η τόση ομόνοια και ομοφωνία, να τα ψηφίζουν όλα καλά στα οικονομικά ενώ το ταμείο είχε καταρρεύσει!


Κερασάκι σε αυτή τη σάπια τούρτα ήταν οι καταγγελίες του έφορου από το περιουσιολόγιο του συνδικάτου όπου στα τόσα απίστευτα που κατήγγειλε μάθαμε ότι η ίδια μηχανή έχει περαστεί στο βιβλίο να έχει αγοραστεί δύο φορές!


Όμως κι αυτός, ενώ τρία χρόνια συνδιοικούσε και άφηνε συναδέλφους του να δικάζονται γιατί λέγαν την αλήθεια για τα σκάνδαλα του ταμείου, περίμενε τις εκλογές για να καταγγείλει την αλήθεια!


Τη σκανδαλώδη αυτή οικονομική συν διοίκηση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ κάλυπτε καθ’ όλη την τριετία σε απόλυτο βαθμό η Εξελεγκτική Επιτροπή. Λογικό βέβαια αφού την στελεχώνουν συνάδελφοι αυτών των παρατάξεων, μαζί με την ΕΑΣ!


Η Ελεγκτική Επιτροπή όμως βάση καταστατικού έχει την ευθύνη για τον έλεγχο και την εποπτεία του Δ.Σ. Υπάρχει για να ελέγχει και να ανακαλύπτει και όχι για να συγκαλύπτει! Έχει λοιπόν και αυτή, τις τεράστιες ευθύνες της!


Αλλά και η διοικούσα επιτροπή του ΚΕΑ στην οποία μαζί με τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ μετέχει και η ΕΑΣ έχει τεράστια ευθύνη για το κλείσιμο του Συνταξιοδοτικού μας ταμείου!


Αυτές οι δυο επιτροπές 3 χρόνια τώρα λέξη δεν έβγαλαν για τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν και συμβαίνουν στην οικονομική διαχείριση του Συνδικάτου μας!


Έτσι εξηγείται λοιπόν που στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση δεν είδαμε κανέναν από την ελεγκτική, αλλά ούτε και τις εκθέσεις της για τα διαχειριστικά έτη 2012 - 2013 - 2014, τις όποιες ήταν υποχρεωμένη να μας φέρει προς έγκριση! Αυτός είναι ο ρόλος της εξάλλου και ο σκοπός της ύπαρξης της!


Έτσι εξηγείται επίσης που όλοι πρότειναν την έγκριση του οικονομικού απολογισμού! Όλων αυτών που περιγράψαμε δηλαδή!


(Τραγική φιγούρα ο 15 χρόνια συνδικαλιστής με την ΔΑΣ και πάει για 18, Γ. Κιούσης, που πρότεινε την υπερψήφιση των σκανδάλων στον οικονομικό απολογισμό και την καταψήφιση του Διοικητικού απολογισμού!


Καταψήφισε την ίδια την συν διοίκηση του δηλαδή ως Α’ Αντιπρόεδρος του συνδικάτου, προκειμένου να θολώσει τα νερά υπερψηφίζοντας, την κατάρρευση του ταμείου, το κλείσιμο του ΚΕΑ και το πρόστιμό του ΣΔΟΕ)!


ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ


Στον διοικητικό απολογισμό έχουμε να θυμόμαστε την ’’εξαίρεσή” μας μέσω τη σύμβασης που υπέγραψαν τον Απρίλη του 2012. Μια ’’εξαίρεση” που μας έταξαν από τον Γενάρη του ίδιου έτους για να τους ψηφίσουμε στις εκλογές!


Θυμάστε τα χρεωστικά που ήρθαν μετά την υπογραφή της ’’εξαίρεσης”;


Θυμάστε ότι για να νομίζουμε ότι έχουμε εξαιρεθεί και να τους ψηφίσουμε στις κλαδικές εκλογές, μας έδιναν παραπάνω λεφτά ενώ από την εταιρεία δεν μας έδιναν εξοφλητικά;


Θυμάστε ότι πολλοί από μας λόγω των παραπάνω χρημάτων που παράνομα μας έδιναν, ανεβήκαμε φορολογική κλίμακα από το 1% στο 2%!


Και μας κορόιδεψαν και τους πληρώσαμε για να εκλεγούν!


Επίσης, αυτή η ’’εξαίρεση” μας στέρησε από μεγαλύτερη υπερβάλλουσα διαφορά (επιστροφή Ν 4024) τους πληρώνουμε ακόμα δηλαδή!

Η υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι ένα ακόμα σκάνδαλο, αφού τα στοιχεία από τα οποία προέκυψε το ’’μέσο μισθολογικό κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών” βάση του οποίου πληρωνόμασταν δεν μας τα χορήγησαν ποτέ!!!


Επίσης η συγκεκριμένη σύμβαση είχε άρθρο, που έκανε αυτόματα αποδεκτή κάθε νέα περικοπή βάση νόμου.


Το ίδιο σκανδαλώδη και ζημιογόνα για μας, ήταν και υπογραφή της δεύτερης ’’σύμβασης” τον Φλεβάρη του 2014, την οποία καταγγείλαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αφού πάλι δεν μας ρώτησαν ως όφειλαν, ενώ στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν να φέρουν τον νόμο (ενιαίο μισθολόγιο) και να τον ’’πουλήσουν” σαν σύμβαση.


Ενώ πάλι, για να μην καταλάβουμε τι μαγειρεύουν, δεν λαμβάναμε εξοφλητικά με αποτέλεσμα να ξαναβρεθούμε με τεράστια χρεωστικά! 


Και αυτή η ”σύμβαση” ξεκινά με την ταπεινωτική και εξευτελιστική αποδοχή, των μνημονιακών νόμων.


Θυμίζουμε ότι έσπασαν την 5θήμερη απεργία, με το πρόσχημα να μην επιταχτούμε ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε! Τελικά δεν διεκδικήσαμε τίποτα! Επιταχτήκαμε μόνοι μας. Βγήκαμε ταπεινωμένοι από το ΣΕΦ, κι όλα αυτά για να μας φέρουν το μνημόνιο σε σύμβαση και να μας ξαναγεμίσουν χρεωστικά! Οι επιταγμένοι της ΣΤΑ.ΣΥ. αφού απαίτησαν και πέτυχαν την άρση της επίταξης, υπέγραψαν σύμβαση που απέχει έτη φωτός από την αυτεπίτακτη τη δική μας! Και χωρίς το άρθρο ντροπή αποδοχής του μνημονίου!


Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα: ασφάλεια και υγιεινή, κυκλοφοριακές συνθήκες, χρόνοι διαδρομής, χορήγηση αδειών, ρεπό, πειθαρχικά αξιολογήσεις... κ.λπ., για όλα αυτά δεν υπάρχει μια απόφαση διοικητικού συμβουλίου που να δίνει λύση! Ούτε μία!!!

Δεν πάρθηκε μια απόφαση βελτίωσης για οτιδήποτε, δεν έγινε ούτε μία δράση!!!


Όλα τα άφησαν να εξελιχτούν προς το χειρότερο, διευκολύνοντας πάντα τις προθέσεις υπουργείου και εταιρίας (!) (έλεγχος, είσοδος από μπροστινή πόρτα κ.λπ.). Γιατί; Μα αφού στα ίδια κόμματα είναι υπάλληλοι! Τί γιατί!Δεχθήκαμε σαν κλάδος 150 απολύσεις συναδέλφων μας σιωπηρά και αδιαμαρτύρητα! Από όλες τις συγκοινωνίες ήρθαν μόνο σε μας, γιατί ήξεραν, τους το είχαμε δείξει, ότι είμαστε τα πιο υπάκουα παιδιά! Τι φασαρία να κάνουμε, εμείς επιτασσόμαστε και μόνοι μας!


Απολύσεις όμως που τα επακόλουθα τους τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε όλοιμε την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τις κομμένες βάρδιες, με την αδυναμία λήψης αδειών και ρεπό... -και βέβαια μαζί με εμάς και οι συμπολίτες μας επιβάτες.


Τέλος, δεν έκαναν καμιά Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση όπως ήταν υποχρεωμένοι και δεν έκαναν καμία έκτακτη από τον Γενάρη του 2013 παρά τα τόσα προβλήματα που επιζητούν λύσεις.


Η συνδιοίκηση τους από τον Γενάρη του 2013 είναι πραξικοπηματική, γιατί κατάργησαν το ανώτατο όργανο του συνδικάτου τη Γενική Συνέλευση! Όλους εμάς δηλαδή!


Γι’ αυτό το τελευταίο και μόνο, αξίζει να τους στείλουμε από ‘κει που ήρθανε!!!


            

Αρχειοθήκη ιστολογίου