ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΚΗΣ



Στις 25/02/2015 εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση κατ εξακολούθηση δια του τύπου,από πρόεδρο(ΠΑΣΚΕ), γραμματέα (ΔΑΚΕ)και ταμία(ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΣΚΕ) του Συνδικάτου μας,σε 7 συνάδελφους οδηγούς! (είναι και η μόνη δίκη που έδωσαν στην θητεία τους!οι άλλες τρεις που υποτίθεται ότι διεκδικούν για μας,θα εκδικαστούν... μετά τις εκλογές!!)




Οι κατηγορίες ήταν οι εξής:


1) Ότι ψευδώς σε ανακοίνωση μας αναφέραμε ότι τα πλασματικά των συνδικαλιστών προήλθαν από συμφωνία της διοίκησής της εταιρείας με την διοίκησή του συνδικάτου, οι οποίες λειτούργησαν σε πλήρη συμπαιγνία σε βάρος μας!


2) Ότι σε εξώδικο που κοινοποιήσαμε και τους εγκαλούσαμε για:
α)Την άρνηση επίδειξης των βιβλίων του συνδικάτου
β)Την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού 2009-2012
γ)Την άρνηση να συγκαλέσουν γενική συνέλευση
δ)Την μη σύγκληση της δεύτερης λόγω μη απαρτίας της πρώτης 14/02/2014
ε)Την μη εκτέλεσή αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων
ζ)Την μη ενημέρωση για τα χρήματα της ασπίς πρόνοια
Γράφαμε ότι αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρανομίες τους, ψευδώς!Λες και δεν ήταν αρκετές όλες οι παραπάνω!!!


(εξάλλου, υπάρχουν σωρεία εγγράφων που καταθέσαμε και αποδεικνύουν το αντίθετο!και εν τέλει,το πρόστιμο του ΣΔΟΕ, για έκδοση ''μη νόμιμων παραστατικών'' ποιον δικαιώνει!)


3) Οτι σε ανακοίνωση μας και στην πρόταση:
<<Το συνδικάτο δεν είναι τράπεζα για να τοκίζει χρήματα, το συνδικάτο υπάρχει για να λειτουργεί ανταποδοτικά στους εργαζόμενους.Συνδικαλιστές είναι ή τοκογλύφοι;>>


Εδώ τους έθιξε το ''τοκογλύφοι''! (στο οποίο δεν είδαν το ερωτηματικό;!) Γιατί λένε με την λέξη τοκογλύφος ''πλήττεται πλέον όχι ο συνδικαλιστικός αντίπαλος σαν τέτοιος, αλλά ο άνθρωπος στον πυρήνα τις προσωπικότητας του''!! Ναι! έτσι γράφουν στην μήνυση και δεν ντρέπονται,αυτοί που πλακώνονται,βλαστημάν Παναγίες και στέλνουν συναδέλφους να τους ασκήσουν την γενετήσια πράξη στα Διοικητικά Συμβούλια!Αυτοί νοιάζονται ''για τον πυρήνα της προσωπικότητας του ανθρώπου''!Ουαί της υποκρισίας!!!




Για αυτές τις αφορμές μήνυσαν τους συναδέλφους μας χρησιμοποιώντας τον τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου, που το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο η ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα καταδικάσει ζητώντας την κατάργηση του, αναφέροντας σε ανακοινώσεις της ξεκάθαρα, ότι είναι όργανο τρομοκράτησης, φίμωσης και εκβιασμού αφού έχει ανοίξει μια φάμπρικα αγωγών στην οποία ζητούνται αποζημιώσεις εκατοντάδων και σε περιπτώσεις εκατομμυρίων ευρώ!



Αυτό ακριβώς το όπλο φίμωσης και τρομοκρατίας που χρησιμοποιούν Βιομήχανοι κατά της μαχόμενης δημοσιογραφίας, χρησιμοποιούν, συνδικαλιστές για να εκβιάσουν τα μαχόμενα μέλη τους, όσους τους αντιστέκονται, αποζητώντας μια ταπεινωτική έγγραφη συγνώμη ως ''δήλωση μετανοίας''ή την παραδειγματική τους τιμωρία.δήλωση που τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν από έναν από μας.


Το περιεχόμενο της δηλώσεως δείχνει την ποιότητα και τους σκοπούς των συντακτών, που δεν ήταν άλλοι παρά ο πλήρης εξευτελισμός και η ταπείνωση!Επίσης το μέγεθος της τρομοκρατίας που ασκήθηκε στον συνάδελφο μας, ώστε όχι μόνο να υπογράψει δήλωση μετάνοιας (ταπεινή συγνώμη),και πλήρη αποδοχή του κατηγορητηρίου, αλλά στο επαίσχυντο αυτό έγγραφο κατέδειξε ως ''συνενόχους του'',τους υπόλοιπους 6 συναδέλφους συναγωνιστές και συγκατηγορούμενος του!! Εκβιάστηκε όχι μόνο να ομολογήσει αλλά και να καρφώσει! και όλα αυτά,παρόλο που όσα αναφέρει στην δήλωση ρουφιανιάς και μετάνοιας είναι όλα ψέματα! αφού είναι πασίγνωστο ότι λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων, τύποις ήταν στον συνδυασμό και καμία ευθύνη ή γνώση δεν είχε για οτιδήποτε από αυτά που υπέγραψε!Ενέδωσε πλήρως και ολοκληρωτικά στο ''όπλο φίμωσης, τρομοκράτησης και εκβιασμού''.



Πάμε στα της δίκης, όπου εντύπωση έκανε σε όλους, η σε περιπτώσεις ακόμα και εχθρική στάση του εισαγγελέα, από την αρχή της δίκης, που κορυφώθηκε όταν έφτασε στο σημείο εμμέσως να μας χρεώσει την ''ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού την ημέρα της στάσης εργασίας'' λόγω της εκλογοαπολογιστικής μας συνέλευσης, ρωτώντας μας μάλιστα αν σαν συνδυασμός βγάλαμε ανακοίνωση να ενημερώνουμε τους επιβάτες!!Αξια μνείας είναι επίσης η επιμονή του για κάθε τι που καταγγέλαμε να πηγαίνουμε στα δικαστήρια!!!

Επίσης αξίζει να αναφερθεί η πρακτική της προέδρου να διακόπτει συνέχεια την δικηγόρο μας σε αντιδιαστολή με τον κατήγορο ο οποίος είχε άπλετο χρόνο να απαγγέλλει της ερωτήσεις του.


Από τους μάρτυρες,(να σημειωθεί ότι δεν είχαν ούτε έναν μάρτυρα κατηγορίας!) αίσθηση προξένησε η περίπτωση του μάρτυρα ''υπεράσπισης'' Μανίκα! Στο ρητορικό ερώτημα αν είναι συνδικαλιστές ή τοκογλύφοι,πλήρως εναρμονισμένος με το κατηγορητήριο, απάντησε ότι θεωρεί το τοκογλύφοι ''προσβλητικό χαρακτηρισμό''! βέβαια δεν είχε απάντηση όταν τον ρώτησε η συνήγορος υπεράσπισης ,αν είναι λιγότερο προσβλητικό το να τους αποκαλεί ''συμμορία'' σε ανακοίνωση του ή το να εκσφενδονίζει τασάκια στο γραμματέα...<<εσάς όμως δεν σας κάναν μήνυση>> του επισήμανε!<<εγώ..ένα πιατάκι έριξα στο τραπέζι>> ψέλισε.


Επίσης σε ερώτηση της προέδρου αν θεωρεί ικανές τις πασκοδακε να έρθουν σε συμφωνία με την διοίκηση της ΟΣΥ για τις πλασματικές απολαβές των συνδικαλιστών απάντησε όχι!!! 

Έφτασε στο σημείο με αυτά που κατέθετε να τον ρωτήσει η πρόεδρος αν είναι όντως μάρτυρας υπεράσπισης,προκαλώντας την θυμηδία του ακροατηρίου και την παρέμβαση του κατήγορου ο οποίος είπε ...''αφήστε κυρία πρόεδρε τον μάρτυρα μια χαρά τα λέει''!! (να γιατί δεν είχαν μάρτυρα κατηγορίας!)Το ακροατήριο αλλά και συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στην δίκη μας έλεγαν που τον βρήκαμε και ποιος τον κάλεσε!!


Μα εμείς τον καλέσαμε με αυτό ακριβώς το σκοπό,να πέσουν οι μάσκες!



Να πούμε ότι τελικά αυτό που κατάφεραν οι μηνυτές οδηγών Χριστοφορίδης, Σιορίκης και Σκούλος (της πασκε των τραμπουκισμών και των πλαστών πασκοψηφισμάτων! ) οι οποίοι ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ από τις εισφορές μας, για να ''καθαρίσουν την τιμή και την υπόληψη τους'' στα δικαστήρια ήταν: 

Να συγχωνευτούν οι κατηγορίες δύο και τρία σε μία, καθότι βάση του συγκεκριμένου νόμου όπως ευθαρσώς είπε ο εισαγγελέας και ο υπαινιγμός συνιστά ισχυρισμό! (τόξερες;!)


Να αθωωθούν και οι επτά για την πρώτη κατηγορία! ναι αυτή για τη συμφωνία με τα πλασματικά,που ο Μανίκας κατέθετε ότι δεν τους έχει ικανούς! τελικά τους είχε ικανούς το δικαστήριο!!! το οποίο πανηγυρικά αποφάνθηκε ότι λέγαμε αλήθεια όταν καταγγείλαμε την συμφωνία - συμπαιγνία,ώστε οι συνδικαλιστές να λαβαίνουν πλασματικές απολαβές, όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαμε υποστεί τραγικές μειώσεις λόγο της πλήρους ένταξης μας στο ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση όλων των επιδομάτων μας!



Να αθωωθούν άλλοι τρείς και για την δεύτερη κατηγορία για την οποία καταδικάστηκαν 4, σε 9 μήνες φυλακή και 300 ευρώ πρόστιμο με τριετή αναστολή,για έναν υπαινιγμό όπως είπε ο εισαγγελέας!!!



Πόσο περήφανοι μπορεί να αισθάνονται! με πόσο καθαρό το κούτελο! 

Εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και δίνουμε ραντεβού για την καθολική και ολοκληρωτική αθώωση μας στο Εφετείο!






Εκεί θα έχουμε και τα στοιχεία του ΣΔΟΕ στα χέρια μας,όπως και ότι άλλο ζητήσουμε, γιατί πλέον,είναι υποχρεωμένοι!..


η συνέχεια προσεχώς...


Αρχειοθήκη ιστολογίου