ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΑΣ - ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Δυστυχως , μια τόσο δύσκολη περίοδο, τόσο για τον κλάδο μας όσο και για όλους τους εργαζόμενους και ενώ δεν έχουμε την χρονικη πολυτέλεια , είμαστε αναγκασμένοι όχι μόνο να βρίσκουμε τρόπους για να πιέσουμε την πολιτικη ηγεσία για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της δουλειας μας , αλλα και να ασχολούμαστε με τον κάθε "περίεργο" που βάλλει κατά της ΕΑΣ με ψέματα , μισόλογα και υπονοούμενα.
Σ αυτό το κείμενο θα αρχίσουμε να αποδομούμε .ενα .ενα τα ψέματα του Παναγιώτη Σκοκέα και του συνδυασμού " τα κόμματα έξω απο την πύλη".


Παρότι πάρα πολλοί συνάδελφοι , μας ζητάνε , να μην ασχολούμαστε με μια ομάδα "φαιδρών" , αρχή μας και θέση μας είναι να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι ενημέρωση με σαφήνεια.
Θα ξεκινήσουμε με πρώτο θέμα την αγωγή για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών απο τους νόμους 3833 ,3845 κλπ η οποία ΞΕΚΙΝΗΣΕ μετά απο παρέμβαση της ΕΑΣ στο -τότε- προεδρείο του Συνδικάτου στο οποίο ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ και ο Σκοκέας έχοντας την θέση του Οργανωτικού Γραμματέα ( θέση που -σας θυμίζουμε- δεν αποδέχτηκε η ΕΑΣ).
Καλό θά ήταν , συνάδελφοι , να προσέξετε λίγο τις ημερομηνίες , ώστε να μην νομίζουν μερικοί , πως μπορούν εκ των υστέρων να σας κοροιδέψουν.
  • Οι εκλογές του Συνδικάτου έγιναν τον Μάρτιο του 2012
  • προεδρείο έγινε Απρίλιο του 2012 στο οποίο ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΟΥΜΕ συμμετείχε και ο Σκοκέας.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο η ΕΑΣ έβαλε το θέμα της διεκδίκησης για αντισυνταγματικότητα των περικοπών απο τους μνημονιακούς νόμους.
Το προεδρείο όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΑΣ , αλλά δεν μας απάντησε καν. 
Αυτό μας οδήγησε στο να ξανααπευθυνθούμε στην νομική υπηρεσία του Συνδικάτου και να της ζητήσουμε να προχωρήσει την διαδικασία ενημερώνοντας με το έγγραφο ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες στο προεδρείο . ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ.
Οπως βλέπετε , συνάδελφοι, το έγγραφο έχει αριθμό πρωτοκολλου 12303 με ημερομηνία κατάθεσης 10-07-2012.
Ειναι πρός :
προεδρο : Λ. Σκούλο
Γ Γραμματέα : Κ Σιορίκη. 
Οργανωτικο Γραμματέα : Π.Σκοκέα.
κλπ.....
εκει, μέσα σε όλα, λέμε και τα εξής :"
Επίσης , έχετε ενημερωθεί ότι η ΕΑΣ ζήτησε από την νομική σύμβουλο να προχωρήσει έστω και ονομαστικά την εν λόγο προσφυγή.
Αναμένουμε λοιπόν την έγγραφη απάντηση του προεδρείου στα εξής ερωτήματα:
  • Από ποιους και γιατί δεν δόθηκε ποτέ η εντολή στην νομική σύμβουλο για κατάθεση της προσφυγής που είχε συντάξει στο Ειρηνοδικείο;
  • Εάν υπάρχει κάποιος από τα μέλη του προεδρείου που βάζει θέμα παρεμπόδισης αυτής της πρωτοβουλίας της ΕΑΣ;
  • Αν θα στηρίξετε σαν προεδρείο την πρωτοβουλία της ΕΑΣ για προσφυγή στα δικαστήρια;
  • Αν θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση –ενημέρωση προς τους εργαζόμενους για αυτό το σοβαρό θέμα;
Ο Π. Σκοκέας , όπως ο ίδιος είπε στην εκλογοαπολογιστική , αντί να συμμετάσχει στην προσφυγή προτίμησε να στέλνει τους εργαζόμενους σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ , ( γιατι άραγε;)
Οι υπόλοιποι , όπως χαρακτηριστικά είπαν , "για να μην γίνουν ήρωες οι της ΕΑΣ" ζήτησαν απο την Νομική Σύμβουλο του Συνδικάτου να μπούν στην αγωγή και άλλοι συνδικαλιστες. Ο δε Σκοκέας αφου έκανε και τον "πλασιε" δικηγορικών γραφείων , θυμήθηκε τώρα να πει τα εξής :"'
""''Αυτό που δεν σου γράφουν είναι ότι σε αυτή μετέχουν, ο Ν.Πετρόπουλος (ΠΑΣΚΕ), ο Φ.Νικολακόπουλος (ΔΑΚΕ) και ο Σ.Μανίκας (ΕΑΣ).

(Αλήθεια από τις 16/11/2012 σε ξαναενημέρωσε ποτέ κανένας;!Η ΕΑΣ του Μανίκα σε ενημέρωσε ποτέ; Όπου υπάρχουν χρήματα η ΕΑΣ είναι μέσα!Γιατί;Μα γιατί την εμπιστεύονται!Να γιατί!)""""""

Τελικά ποια χρήματα διεκδικεί η αγωγή;;;;;;Δεν διεκδικει τα χρηματα των εργαζομενων που παρακρατήθηκαν αντισυνταγματικά;;;;Για σένα Σκοκέα που διαφήμιζες ιδιώτη δικηγόρο ισχύει το παραπάνω που γράφεις για την ΕΑΣ;;;;;(Μην ξεχνας πχ πως το ασφαλιστικό συμβόλαιο των εργαζομένων φτάνει κοντά στα 2 εκατομμυρια ευρώ)
Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα:
  1. Γιατι άραγε δεν δέχτηκε ο Σκοκέας να στηρίξει την προσφυγή στα δικαστήρια;
  2. Γιατι άραγε δεν στήριξε σαν Οργανωτικος Γραμματέας την πρόταση της ΕΑΣ;;
  3. Γιατι άραγε-όπως είπε ο ίδιος- απευθύνθηκε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο;;;;
  4. Γιατι άραγε λέει ξανά και ξανά ψέματα ότι η ΕΑΣ δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους όταν με ένα απλό κλικ ΕΔΩφαίνεται ποιος ενημέρωσε , ποιος ενδειαφέρθηκε και ποιος όχι;;;;; και μάλιστα όχι το 2015 αλλα απο τις 8 Ιουλη του 2012....
Ας σας απαντήσει ο ίδιος συνάδελφοι γιατί κάποιος "κακοπροαίρετος" μπορεί να θυμηθεί τον ηθοποιο Σπύρο Καλογήρου που έλεγε στον Νίκο Κούρκουλο στην ταινία Λόλα , μια πολυ γνωστή ατάκα....

11 Οκτώβρη του 2013! 

Η ΕΑΣ είναι ακόμα στις 10 Ιούλη του 2012!

21 Οκτώβρη του 2013!

Η ΕΑΣ είναι ακόμα στις 10 Ιούλη του 2012!

8 Ιούλη του 2014!!

Η ΕΑΣ έχει μείνει δυο χρόνια πίσω!!!

Στις 10 Ιούλη του 2012 και σε ένα εσωτερικό έγγραφο που απευθύνει σε 7 άτομα,βαπτίζοντας το..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Εχει το θράσος να ξεκινά με  αηδιαστικά υπονοούμενα,ένα γαϊτανάκι ερωτήσεων,γιατι δεν στήριξαμε  να γίνει η  αγωγή που το προεδρείο ανήγγειλε ότι έγινε!! 

Μα επιτέλους σε τι απευθύνονται! Σε λοβοτομημένους!;

Ακολουθεί η αναγγελία της αγωγής!!! 

(που η ΕΑΣ ρωτάει γιατί δεν έγινε!!)



ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΑΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ,ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩΣΕ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!!

Αλλά επειδή δεν υπάρχει απάντηση,σαν την σουπιά πάει να θολώσει τα νερά, όμως δεν είναι καν σουπιά...




Αρχειοθήκη ιστολογίου