ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



(μια εργατική νίκη που αφορά όλους τους εργαζόμενους προς όλους τους εργοδότες!το προεδρικό διάταγμα είναι το 88/1999)

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Έπειτα από προσφυγή του συνάδελφου Βασίλη Κατρόπουλου στον Επιθεωρητή Εργασίας, παρουσία του εκλεγμένου με το συνδυασμό μας Παναγιώτη Σκοκέα, η οποία αφορούσε την μη χορήγηση διαλείμματος για το διάστημα που η Ο.ΣΥ μονομερώς και καταχρηστικά είχε κατεβάσει τον Βασίλη από οδηγό στην πύλη, ο επιθεωρητής του υπουργείου αποφάνθηκε ότι:

Βάση του Προεδρικού Διατάγματος 88/1999 άρθρο 4 όλοι οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν 6ωρη συνεχόμενη εργασία - και οι φύλακες εν προκειμένω - δικαιούνται διαλείμματος 15 λεπτών, άσχετα αν το ζητήσουν ή όχι!!
Η Ο.ΣΥ επικαλούνταν ότι δεν προβλέπεται διάλειμμα για τους φύλακες στον γενικό κανονισμό προσωπικού.

Η διάταξη αυτή του άρθρου 4 του Προεδρικού Διατάγματος, που εμείς καταθέσαμε και επικαλεστήκαμε στον Επιθεωρητή όπως αποφάνθηκε και ο ίδιος, είναι αναγκαστικού δικαίου και καλεί την Εταιρεία από εδώ και στο εξής να την τηρεί, χορηγώντας διάλειμμα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου ειδικότητας και άσχετα τι προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο οποίος δεν είναι πάνω από την Ελληνική νομοθεσία και που πολλές φορές την παραβιάζει, όπως στο θέμα του πειθαρχικού, που και εκεί ο Επιθεωρητής όταν προσφύγαμε κατά της Ο.ΣΥ, ήταν καταπέλτης.

Να σημειώσουμε ότι η συνάδελφοι στις πύλες ή άλλων ειδικοτήτων, που δεν τους χορηγείτε διάλειμμα μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για τα χαμένα 15λεπτα, όπως έκαναν στο παρελθόν και οι σταθμάρχες ,οι οποίοι πλέον έχουν δικαιωθεί. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα μέσω του συνδικαλιστικού μας οργάνου. (Επειδή αυτό με τους παρόντες συσχετισμούς είναι ανέκδοτο, δεν έχετε παρά να αποδώσετε στις εκλογές του Μαρτίου τα του Καίσαρος τω καίσαρι).

Εμείς να πούμε ότι είναι η δεύτερη φορά σε οικονομικό θέμα που η επιθεώρηση εργασίας μας δικαιώνει κατά μιας κατάφωρης αδικίας σε βάρος μας. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβρη του 2013, όταν με την πλήρη ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο- από τον Γενάρη του ίδιου έτους - και την κατάργηση των επιδομάτων, η ΟΣΥ είχε σταματήσει να μας πληρώνει το Παράδοσης Παραλαβής αφού ως τότε δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας, προσφύγαμε στον επιθεωρητή εργασίας και πετύχαμε να το πληρωνόμαστε υπερωριακά αφού είχαμε εντοπίσει ρητή πρόβλεψη στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.


Αρχειοθήκη ιστολογίου