ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εφορευτικές επιτροπές - Διασφάλιση αρχαιρεσιών

Σε κοινή σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα Δ.Σ. του συνδικάτου μας, στην οποία πήραν μέρος όλες οι παρατάξεις, καθώς και η νέα συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ - ΟΣΥ, μας προτάθηκε η συμμετοχή σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο που θα αφορά την στελέχωση των Εφορευτικών Επιτροπών.

Σε αυτή την πρόταση ήταν ήδη σύμφωνοι όλοι οι υπόλοιποι!

Στον συνδυασμό μας και προ κειμένου να δεχθούμε να συμμετάσχουμε στο κοινό ψηφοδέλτιο προτάθηκε η συμμετοχή ενός εκπροσώπου μας σε όλες τις εφορευτικές.

Αυτό που επιζητούσαμε και που επιζητούμε εμείς από την εκλογική διαδικασία, είναι να γίνει αυστηρά στα πλαίσια της νομιμότητας. Η συμμετοχή ενός εκπροσώπου μας σε κάθε Εφορευτική το διασφαλίζει αυτό σε μεγάλο βαθμό.

Γι’ αυτό θα στελεχώναμε κι εμείς δικό μας ψηφοδέλτιο, για να εκλέξουμε Εφορευτικές Επιτροπές σε όλα τα αμ/σια, με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση των αρχαιρεσιών.

Αφού όμως μας προτάθηκε θέση παντού και αφού ήταν όλοι σύμφωνοι σε αυτό, δεν είχαμε λόγο να πάμε στη λογική του δικού μας ψηφοδελτίου, μόνο και μόνο για να πάμε κόντρα!

Η ουσία είναι να μπορούμε να ελέγχουμε θεσμικά το σύννομο της διαδικασίας παντού.
Αυτό το πετύχαμε!

Ποτέ δεν ανοίξαμε πολέμους για εγωισμούς, για προσωπικά οφέλη ή για το θεαθήναι!!!
Όλες οι μάχες που δίνουμε είναι ουσίας και αφορούν το κοινό όφελος και το δίκαιο.

(Οφείλουμε να εξάρουμε τη στάση μελών της Επιτροπής, που παρ’ ότι μηνυμένοι, εμπρός στην ουσία της ύπαρξης των Εφορευτικών Επιτροπών—που είναι η διεξαγωγή και η διασφάλιση της νομιμότητας σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία— έδωσαν αμέσως τη συγκατάθεση τους για συμμετοχή στο κοινό ψηφοδέλτιο, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα το κοινό όφελος και όχι εγωισμούς ή γινάτια!

Εξάλλου, η δράση μας δεν αφορά, προσωπικές διαφορές σε ατομικό επίπεδο με πρόσωπα, αλλά τη θεσμική και συνδικαλιστική αναλγησία των διοικούντων!).

Αρχειοθήκη ιστολογίου