ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση για όσους τους πιστεύουν ακόμα - οι άλλοι προσπεράστε.

για όσους τους πιστεύουν ακόμα και μόνο γι αυτούς!!!οι άλλοι προσπεράστε!!! 


Μετά τη ΔΑΣ και την «Ανεξάρτητη Παρέμβαση», σειρά πήρε η ΕΑΣ να πλειοδοτήσει στο ψέμα και τη λάσπη, κάνοντας τη δουλειά των ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ, οι οποίες, αφού έχουν αναλάβει οι διαπλεκόμενοι, εδώ και καιρό σιγήσει.
Απαντάμε σε όλα, για να δείτε —όσοι επιθυμείτε— το μέγεθος του θράσους, της υποκρισίας και της διαπλοκής.
Όσοι γνωρίζετε, απλά προσπεράστε!
   Γράφει η ΕΑΣ σε ανακοίνωσή της (Γενάρης 2015 την οποία είδαμε να δημοσιεύεται 13 Φλεβάρη) και αφού πρώτα έχει βάλει σαν προπέτασμα διάφορα μοιρολόγια για όσα ως τώρα έχουμε απολέσει, ό­τι μετά από δυόμιση χρόνια καταγγείλαμε την παράνομη συμμετοχή και των τριών μελών της που μοιράστηκαν διαδοχικά την καρέκλα του συνδικαλιστή στη Διοικούσα Επιτροπή του ΚΕΑ. Ψέμα κα­ραμπινάτο!
Το καταγγείλαμε αμέσως στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενεργήθηκε στις 5/9/2012 όπως και εγγρά- φως από τις 23/10/2013.
Μάρτυρες κόντρα στη λάσπη, τα έγγραφα που κοινοποιήσαμε εκείνη την ημέρα, τόσο προς την Διοι­κούσα Επιτροπή του Ταμείου, όσο και προς το προεδρείο, με αφορμή τη διαδοχή του Σ. Μανίκα στην Επι­τροπή, από τον πρώην τμηματάρχη και νυν επόπτη Κ. Μπαστάνη —στον οποίο κοινοποιήσαμε και σε αυ­τόν έγγραφο για το παράνομο της συμμετοχής του στην Επιτροπή.

κοινοποίηση στο προεδρείο

Κοινοποίηση στη Διοικούσα Επιτροπή του ταμείου

Κοινοποίηση στο μέλος της Επιτροπής,εκλεγμένο με την ΕΑΣ Κ.Μπαστάνη.

   Γράφει η ΕΑΣ, ότι απαίτησε στη μία και μοναδική φορά που συνεδρίασε η Επιτροπή, να ενημερω­θούν όλες οι παρατάξεις από... δύο υπαλλήλους!
Μα καλά, η ενημέρωση αντί να γίνει από την προηγούμενη Επιτροπή, έγινε από υπαλλήλους; (!)
Τι ενημέρωση μπορεί να είναι αυτή, που δείχνει μόνο υπόλοιπο Ταμείου και όχι κίνηση λογαριασμού! Μία φορά συνεδρίασε η επιτροπή; Και τί έκανε τότε τρία χρόνια η ΕΑΣ σαν μέλος της;
Κράταγε το φανάρι, όταν αποσπούσαν από το Ταμείο το 3% για λειτουργικά έξοδα ή 50.000 € για μι­σθοδοσία δύο υπαλλήλων ή τα 565.000 ευρώ για να κλείσει η τρύπα του λειτουργικού;
Και όλα αυτά σε αντίθεση με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ταμείου!
Εδώ υπάρχει ξεκάθαρη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών μπροστά σε αυτά που βλέπουν να έρχονται!
   Γράφει η ΕΑΣ, ότι τα οικονομικά Δ.Σ., γίνονται με βάση τις εκθέσεις της Ελεγκτικής και αναρωτιέ­ται γιατί ο Παναγιώτης ψηφίζει λευκό και δεν καταψηφίζει!
Οι εκθέσεις τις Ελεγκτικής Επιτροπής στην οποία μετέχει η ΕΑΣ με τον Ν. Παπαδημητριού, γίνονται για να έρχονται ανά διαχειριστικό έτος σε Τακτική Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν, όχι οι συνδικαλιστές!
Αυτό ως τώρα δεν έγινε ποτέ!
Όπως εγγράφως έχει κοινοποιήσει ο Παναγιώτης από ΐ 1/3/2014 σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο σε παρόμοια ερώτηση των ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ, όταν μας αρνούνται την πλήρη πρόσβαση στα οικονομικά —και ό­χι μόνο— στοιχεία του συνδικάτου, η αποσπασματική παράθεση των στοιχείων, όσο και αν φαίνεται σύν­νομη, δεν μπορεί να πάρει την έγκριση μας, πριν ενημερωθούμε συνολικά για την ακρίβεια των στοιχείων που παρατίθενται.
Η κατάρρευση του Ταμείου —δια στόματος Ταμία— και η απόσπαση 565.000 ευρώ από το συνταξιοδο- τικό μας Ταμείο, μας δικαίωσε δυστυχώς πανηγυρικά.
Αυτοί που υπερψήφιζαν και συγκάλυπταν την κατάρρευση εγκαλούν εμάς!!!
   Επίσης, η ΕΑΣ φτάνει στο σημείο να επικαλείται «κατ' ιδίαν συζητήσεις» (!!!) προκειμένου να λα­σπώσει. Αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι «κατ’ ιδίαν» συμφωνούσαμε να γίνει το συνταξιοδοτικό Ταμείο απεργιακό!!!!

Ότι συμφωνούσαμε δηλαδή στο να αλλάξει πλήρως ο σκοπός του και στο να το διαχειρίζονται πά­λι οι ίδιοι που το τίναξαν στον αέρα μαζί με το λειτουργικό!!!
Μάλιστα, υπερθεματίζει λέγοντας, ότι αυτό το τρέμει η Π ΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, η εταιρεία μέχρι και ο υ­πουργός!!!
   Όλοι αυτοί —λέει η ΕΑΣ— μαζί με μας (ή να έχεις άκρες ή να μην έχεις!), θέλανε τη διάλυση του ΚΕΑ! Γι'αυτό, λέει, μαζέψαμε υπογραφές και μάλιστα δυο φορές για να πάμε στα δικαστήρια και να το διαλύσουμε!!!
Μα αν η Π ΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ... και ο υπουργός, ήθελαν όλα αυτά που γλαφυρά περιγράφει η ΕΑΣ, γιατί δεν έκαναν την συνέλευση; Ε ;
Αν η συνέλευση συνέφερε τους σκοπούς των Π ΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και του υπουργού, γιατί δεν την έκαναν παρά την αρνήθηκαν αντικαταστατικά και και μάλιστα δυο φόρες; (!!!)
Είναι μια εντελώς αδέξια προσπάθεια, στη γραμμή των ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ, να τις αθωώσει, ρίχνοντας τις ευθύνες σε μας, λέγοντας ότι η συνέλευση δεν έγινε, γιατί ήταν ένα το θέμα και όχι γιατί δεν ήθελαν οι συνεργάτες της σε όλες τις οικονομικές Επιτροπές —και στην πιλοτική αγωγή με το Σ. Μανίκα, όπου υ­πάρχει χρήμα γενικώς.

(Αες και την προηγούμενη φορά που συνελέχθησαν υπογραφές και ήταν 4 τα θέματα έκαναν συνέ­λευση! Μα, πώς να κάνουν αφού όπως αποδείχτηκε και από τις δηλώσεις του Ταμία το Ταμείο είχε κα- ταρρεύσει και έπρεπε να αποσπάσουν, αν δεν το είχαν κάνει ήδη, 565.000 ευρώ από το ΚΕΑ;)!!!
Εκεί κάπου λοιπόν το χάνουν τα παλικάρια και αφού δεν μπορούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, θυ­μούνται την απόφαση του δικαστηρίου —όπως ακριβώς και με ανακοίνωση τους στις 22/. 12/2014 οι ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ— λέγοντας ότι δεν ενημερώσαμε ποτέ για την απόφαση και υπονοώντας πονηρά ότι στα δικαστήρια πήγαμε για το αν υπάρχει Ταμείο και όχι για να γίνει συνέλευση!
Κι εδώ, πονηρά, πάει να φορτώσει τη διάλυση του Ταμείου σε μας, αθωώνοντας πλήρως τους συνερ­γάτες της σε Ελεγκτική, πιλοτική και Διοικούσα!!
Μόνο που επιμελώς ξεχνάνε να γράψουν, ότι η δήλωση του Ταμία περί κατάρρευσης του Λειτουργικού Ταμείου και η απόσπαση των 565.000 ευρώ από το Κ.Ε.Α. έγινε σε Διοικητικό Συμβούλιο, ακριβώς μια μέ­ρα μετά το δικαστήριο, πριν βγει οποιαδήποτε απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην τμηματάρχη και νυν επόπτη Κ. Μπαστάνη, που είχε διαδεχθεί στην καρέκλα του συνδικαλιστή, αλλά και στην Διοικού­σα Επιτροπή του Κ.Ε.Α., τον πρώην ταμία Σ. Μανίκα εκείνο το φεγγάρι!
Αντίθετα, εμείς βγάλαμε ανακοίνωση κοινοποιώντας το γεγονός και καταγγέλλοντας τη διάλυση του Ταμείου.
   Συνεχίζονταςαποθρασυνόμενοιγράφει ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με Π ΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, για τη διάλυση του Ταμείου, για την υπογραφή της σύμβασης και μας χρεώνει αποπροσανατολισμό, όταν σε αντίθεση με την ΕΑΣ, ζητήσαμε επανειλημμένως με σωρεία εγγράφων που το αποδεικνύουν, να γίνουν τόσο οι προβλεπόμενες Γενικές Συνελεύσεις, όσο και Εκτακτες για τη σύμβαση, τον Κανο­νισμό Προσωπικού, τη βιωσιμότητα της εταιρίας, τις απολύσεις... κάτι που δεν έκανε σε καμία πε­ρίπτωση η ΕΑΣ.
Αυτά όλα, τόσο πριν, όσο και μετά τη συλλογή των υπογραφών και καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας!
   Για την ενιαία αρχή πληρωμών πάλι, μας κατηγορεί, γιατί πετύχαμε το καλύτερο εν όψει της αναπό­δραστης λόγω των συνθηκών ένταξής μας, χαλώντας τα σχέδια των συνεργατών της στα οικονομι­κά ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ όταν η ίδια ήταν, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της τριετίας, εξαφανισμένη!
Για του λόγου μας το αληθές δεν επικαλείται παρά κάποια ανάρτηση που είχε κάνει στο διαδίκτυο το 2013.ϋ|
Εμείς, μέσα σε ένα μήνα, σας ενημερώσαμε με τρεις ανακοινώσεις, κοινοποιήσαμε 3 εσωτερικά έγ­γραφα, προς εταιρία και προεδρείο και όλη αυτή τη πλούσια δράση μας, σας την κοινοποιήσαμε, συνεπι­κουρώντας άλλες αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο!
Όλα αυτά, όταν εντασσόμασταν στη ΕΑΠ! Όχι το 2013111
   Συνεχίζοντας, μέμφονται οι κουβαρντάδες των Οικονομικών Επιτροπών, του συνδυασμού του πρώ­ην ταμία Μανίκα, τα θαυμαστικά που βάλαμε στα θεσμικά της σύμβασης της ΣΤΑ.ΣΥ.
   Επίσης, γράφουν ότι σας αποκρύψαμε ότι δεν υπόγραψε το ΣΕ ΑΜΑ. Μα γράφαμε ξεκάθαρα ότι πα­ρόλα αυτά δεν είναι ευχαριστημένοι ΚΑΙ ΚΑΑΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (Επί λέξη με κεφαλαία, την ουσία δη­λαδή!)
Με την αποδοκιμασία της σύμβασης της ΣΤΑ.ΣΥ. στηρίζουν για άλλη μια φορά —έμμεσα— τους ανί­κανους (για να μην πούμε την αλήθεια και μας ξαναμηνύσουν) που δεν έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον τα ίδια και για μας, παρ’ όλο που εργαζόμαστε σκληρότερα. Ας τα 'χαμέ και ας μην υπογράφαμε και εμείς όπως οι συνάδελφοι μας στο ΣΕΛΜΑ!!!
Εμείς λέμε κόντρα σε αυτούς που τους χάλασαν τα θαυμαστικά επιδοκιμασίας, ότι στην επόμενη Σ.Σ.Ε., αφού πλέον είναι ένας ο φορέας και ένα το Ταμείο, το λιγότερο που θα διεκδικήσουμε είναι τα θεσμικά της ΣΤΑ.ΣΥ.
   Συνεχίζουν το ντελίριο συκοφαντίας κατονομάζοντάς μας ως πλασιέ, επειδή καταθέσαμε πρόταση για την πρόσθετη νοσοκομειακή μας κάλυψη!!
Αντίθετα, δεν είπαν ποτέ πλασιέ το προεδρείο, που έβαλε το λογότυπο του συνδικάτου μας ρεκλάμα σε διαφημιστικό της πολυεθνικής Vodafone ή που τα μέλη του έπαιρναν προσφορές τηλεφωνικώς από τα τις υπεραγορές για τις περυσινές δωροεπιταγές! Πρακτική που καταγγείλαμε παραιτούμενοι από την επι­τροπή αγορών.
Τότε δεν είδαν πλασιέ! Στην πρόσθετη νοσοκομειακή μας κάλυψη —μην αρρωσταίνουμε και πεθαίνου­με— εκεί είδαν!
   Τέλος, η υποκρισία χτυπάει κόκκινο, όταν στο διάγγελμα του επιλόγου, καλεί όλους να οργανω­θούμε στον έλεγχο του σωματείου, όταν ...η ΕΑΣ τρία χρόνια μετέχει στον έλεγχο του σωματείου (!) μέσω της Ελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και στον έλεγχο του Συνταξιοδοτικού μας Ταμείου μέσω της Διοικούσας Επιτροπής τουϋ
Να πούμε ότι για να στηρίξει τα ανυπόστατα η ΕΑΣ στον ιστότοπο της, κάνει κανονικό μοντάζ από α­ναρτήσεις στο facebook (!!!) και από ανακοινώσεις, σε σημείο να ξεπερνά την μονταζιέρα της «Ανεξάρτη­της Παρέμβασης»!!!
Αντίθετα, εμείς όλα τα έγγραφα που επικαλούμαστε, μαζί με την παρούσα στο ergosy.blogspot.gr, τα παρουσιάζουμε ολόκληρα, χωρίς μοντάζ!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου