ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ




Η εταιρεία από την ΣΣΕ του 2008 ως και την τελευταία, έχει την υποχρέωση να παρέχει πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη σε όλους μας, μια υποχρέωση που δεν υλοποίησε ποτέ εξοικονομώντας για το ταμείο της εκατομμύρια ευρώ. Έχουν λήξει τέσσερις ΕΣΣΕ από τότε και το άρθρο δεν υλοποιήθηκε ΠΟΤΕ!

Λειτουργούμε την αστική συγκοινωνία κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξασκώντας ένα από τα πιο ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το μαρτυρούν μελέτες, το αποδεικνύουν καθημερινά οι πάσχοντες εν υπηρεσία συνάδελφοι μας.Η πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη που εδώ και επτά (7!) χρόνια δικαιούμαστε, είναι βέβαιο ότι θα είχε γλυτώσει πολλούς από εμάς, από διάφορες παθήσεις και σίγουρα θα είχε καθυστερήσει ή και σε περιπτώσεις αποτρέψει, την εμφάνιση των ασθενειών εργασίας.

Από το καλοκαίρι ακόμα, βλέποντας για άλλη μια φορά την προκλητική αδράνεια του προεδρείου σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, καταθέσαμε την καλύτερη πρόταση από αυτές που είχαμε συλλέξει κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου και όχι μόνο, προς ''ενημέρωσή'' τους, όπως χαρακτηριστικά γράφαμε και τους ζητούσαμε να υλοποιήσουν επιτέλους την υποχρέωση της εταιρείας.Η πρόταση μας δηλαδή, έγινε για να ξεκινήσει ένας διάλογος για το δικαίωμα που είχαμε από τη σύμβαση και δεν το υλοποιούσαν τόσα χρόνια.

Αντ' αυτού βάλανε τους γνωστούς ‘’συνέταιρους’’ που χρόνια μετέχουν παρέα στα προεδρεία του συνδικάτου και ειδικά την ΔΑΣ, να μας λένε πλασιέ! Επειδή καταθέσαμε πρόταση από ασφαλιστική εταιρεία! Λες και θα μπορούσαμε να καταθέσουμε πρόταση χωρίς να εκπορεύεται από κάπου ή λες και αυτοί θα υλοποιούσαν την δική μας και όχι άλλη δική τους - αφού εμείς έχουμε μόνο μια έδρα και αυτοί την συντριπτική πλειοψηφία!


Βέβαια δεν είδαμε να ονομάσουν πλασιέ ποτέ το προεδρείο - και πως αφού μετέχουν - όταν βάλανε το λογότυπο του συνδικάτου μας, ρεκλάμα σε φυλλάδιο της πολυεθνικής VODAFON! Εκεί οι ''αριστερές προοδευτικές'' και λοιπές ''κομουνιστικές'' δυνάμεις του κλάδου, δεν είδαν τους ολοφάνερους ''πλασιέ''. Σιώπησαν επιδεικτικά.


Σημειώνουμε ότι τις παράτυπες ενέργειες με την πολυεθνική τις, καταγγείλαμε εγγράφως και επανειλημμένως. Επίσης ήταν από τις αιτίες που ο εκλεγμένος μας παραιτήθηκε από την ‘’Επιτροπή Αγορών’’, η οποία δεν είχε καμία γνώση της συμφωνίας! Ήταν και ο μόνος που το έπραξε...

Επίσης να πούμε με την ευκαιρία, επειδή ο χαρακτηρισμός πλασιέ κρύβει έμμεσα την αναπόδεικτη κατηγορία ότι πάμε να ‘’κονομήσουμε’’, ότι εμείς αποδεδειγμένα έχουμε εξοικονομήσει για το συνδικάτο μας πάνω από 4000 ευρώ, τα οποία είναι τα έξοδα συνδικαλιστή που ο Παναγιώτης δεν λαμβάνει και η συντήρηση της μηχανής που την κάνει ο συνδυασμός μας. Αν είχαμε στο νου μας την ‘’κονόμα’’ δεν θα 'χαμε αφήσει σεντ!

Εν τέλει συνάδελφοι και συναδέλφισες, το αυτονόητο ορίζει ότι η μη εφαρμογή του άρθρου έχει σαν αποτέλεσμα, εμείς να στερούμαστε ενός ευεργετήματος που ο εργοδότης μας είναι υποχρεωμένος να μας παρέχει, ενώ ταυτόχρονα εκείνος εξοικονομεί για το ταμείο του εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί  οι συνάδελφοι μας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ είναι ήδη τόσα χρόνια ασφαλισμένοι, και εμείς όχι; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι από μας αν η παροχή αυτή είχε υλοποιηθεί από τότε που έπρεπε ίσως να μην είχαν σακατευτεί και άλλοι μπορεί να ζούσαν τώρα!

Ο εργαζόμενος ωφελείτε λοιπόν ή ο εργοδότης, από την στάση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που χρόνια με την αδράνεια τους δεν υλοποιήθηκε το άρθρο των συμβάσεων μας ή των ΔΑΣ-ΕΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που όταν κάποιος προσπαθεί για την υλοποίησή του, βγαίνουν ενάντια και τον συκοφαντούν, με σκοπό να πάψει κάθε προσπάθεια. Αντί να κρίνουν την πλήρη αδιαφορία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για το συμφέρον των εργαζομένων, επιτίθενται σε μας!

Κάποιοι λοιπόν δεν νοιάζονται για μας ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!  


Ζητάμε την άμεση υλοποίηση του άρθρου και την νομική διερεύνηση για τυχόν διεκδίκηση των εκατομμυρίων που έχει εξοικονομήσει η ΟΣΥ θυσιάζοντας την σωματική και ψυχική μας υγεία. Ζητάμε και εργαζόμαστε γι΄ αυτό.

Όλα τα στοιχεία (άρθρα σύμβασης, τα έγγραφα μας, η πρόταση μας, θα τα βρείτε μαζί με την παρούσα στο
ergosy.blogspot.gr) Γιατί στο ψέμα και την παραπληροφόρηση απαντάμε με στοιχεία!

όλα τα στοιχεία ως αύριο βράδυ ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου