ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Πέμπτη 12/02/2014 στα δικαστήρια της Ευελπίδων γίνεται μια ιστορική δίκη! Το Προεδρείο (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα συνδικάτα της χώρας, με δάφνες στην συναδελφικότητα, διώκει μέλη του,7 εργάτες οδηγούς, για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου (!) μεταχειριζόμενο τον τυποκτώνο νόμο Βενιζέλου που το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο η ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα καταδικάσει ζητώντας την κατάργηση του, αναφέροντας σε ανακοινώσεις της ξεκάθαρα, ότι είναι όργανο φόβου, φίμωσης και εκβιασμού.

(Τελευταία ανακοίνωση μόλις πριν λίγες μέρες, στις 05/02/2015,όπου αναφέρεται στην μήνυση Γ. Αγγελοπούλου προς το περιοδικό UNFOLLOW, ενώ μόλις τρεις μήνες πριν, άλλη ανακοίνωση αναφερόταν στην αγωγή Β. Βαρδινογιάννη προς την εφημερίδα ΧΩΝΙ ,όπου αξιώνει 8.000.000 ευρώ!)

Αυτό ακριβώς το όπλο φίμωσης και τρομοκρατίας που χρησιμοποιούν Βιομήχανοι κατά της μαχόμενης δημοσιογραφίας, χρησιμοποιούν, συνδικαλιστές για να εκβιάσουν τα μαχόμενα μέλη τους, όσους τους αντιστέκονται, αποζητώντας ή μια ταπεινωτική έγγραφη συγνώμη ως ''δήλωση μετανοίας'' ή την ‘’παραδειγματική τους τιμωρία’’ - που είναι ακόμα και πολυετή φυλάκιση, ενώ επιφυλάσσονται ταυτόχρονα να αξιώσουν δυσβάσταχτες οικονομικές αποζημιώσεις! Εμείς δεν ζητάμε συγνώμη για κάτι που δεν κάναμε.

Έτσι εκβιάζουν τα μέλη τους ότι θα τους καταστρέψουν την ζωή, διαλύοντας τις οικογένειες τους αν δεν υποταχτούν στην θέληση τους. Για να τα καταφέρουν, παρανόμως μεταχειρίζονται τις εισφορές των μελών τους, για να πληρώσουν προβεβλημένο δικηγόρο, που έχει αναλάβει εκ μέρους τους ή την υποταγή ή την εξόντωση τους. Αντίθετα οι συνάδελφοι, αγωνιστές του μεροκάματου, που δεν έχουν την ευχέρεια να διαχειρίζονται τα εκατομμύρια του ταμείου μας, πληρώνουν την υπεράσπιση τους, από το υστέρημα των οικογενειών τους.(Αρωγούς και όργανα σε αυτή την ηθική σήψη δυστυχώς, έχουν και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία υποτίθενται ανήκουν στις προοδευτικές και πλέον δημοκρατικές δυνάμεις του κλάδου).

Μηνύουν συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους, ποινικοποιώντας ξεκάθαρα την συνδικαλιστική δράση, αφού η όλη κριτική που ασκείτε και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται αφορούν το θεσμικό τους ρόλο και όχι την ατομική τους προσωπικότητα, αυτό μάλιστα το πράττουν, την ώρα που το Καταστατικό λειτουργίας του συνδικάτου μας, έχει προβλέψει ξεκάθαρη διαδικασία για να μην ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, προστατεύοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν. 

Οι συνδικαλιστές δεν κάνουν μηνύσεις στους εργαζόμενους, όπως και δεν εκλέγονται από δικαστήρια. Απευθύνονται στους συναδέλφους τους και δίνουν εξηγήσεις. Δεν κρύβονται πίσω από νομοτυπίες ή την αντιστροφή της κοινής λογικής

Αυτοί αντίθετα πάνε στους εισαγγελείς γιατί δεν τολμούν να μας εγκαλέσουν ενώπιον τον συναδέλφων μας σε Γενική Συνέλευση, την οποία έχουν καταργήσει διοικώντας το συνδικάτο μας πραξικοπηματικά! Γι αυτό προσπαθούν να μας φοβίσουν και αναγάγουν την συνδικαλιστική δράση στην οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, σε δικαστική διαμάχη και χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη σαν όχημα φίμωσης και εκβιασμού.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε τη δικαιοσύνη, τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς, γιατί δεν φοβόμαστε το δίκαιο και την αλήθεια, πόσο περισσότερο δε τους συναδέλφους μας, τους οποίους και θεωρούμε φυσικούς μας δικαστές, στις συνειδήσεις των οποίων καθημερινά κρινόμαστε γιατί η δράση μας δεν είναι προσωπική ή ατομική αλλά ομαδική και θεσμική.

               Παναγιώτης Σκοκέας - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ 
                     ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ              

Αρχειοθήκη ιστολογίου