ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ - ΕΑΠ



Με τη τελευταία μισθοδοσία και την εξόφληση Δεκεμβρίου η εταιρεία ξεκίνησε να κρατά τις άτοκες δόσεις για το ''ποσό εξομάλυνσης'' που μας είχε χορηγήσει εν όψει της ένταξης μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τον Οκτώβρη. Το ποσό αυτό είναι 30 € το μήνα. Να θυμίσουμε ότι η Ε.Α.Π δεν προπληρώνει! Η Ε.Α.Π πληρώνει μόνο δεδουλευμένα και έχει ενταχθεί σε αυτή όλο το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ.

Με την ένταξη μας σε αυτή και μείς, όπως όλοι, απωλέσαμε το κεκτημένο της προπληρωμής. Αυτό σήμαινε ότι τον μήνα Οκτώβρη που ήταν ο μήνας ένταξης μας, δεν  μπορούσαμε να πληρωθούμε την προκαταβολή του, αλλά μόνο την εξόφληση του Αυγούστου. Άρα έπρεπε να βρεθεί μια λύση ώστε να μην βρεθούμε όλοι για ένα μήνα απλήρωτοι!

Η εταιρεία έκανε πράξη την πρόταση μας, που ήταν να πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και όχι δύο και χορήγηση της προκαταβολής μας ως άτοκο δάνειο. Βέβαια ζητούσαμε η δόση να είναι 20 € διότι η εταιρία βάση ΣΣΕ μπορούσε να βάλει ακόμα και 100 € ή 250 € ευρώ δόση .
Επίσης να πούμε ότι όποιος δεν επιθυμεί τις μηνιαίες δώσεις των 30 € έχει κάθε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ζητήσει με αίτηση του από την εταιρεία το ΄΄ποσό εξομάλυνσης ΄΄ να του κρατηθεί στο σύνολό του.
Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε ποιες ήταν και οι άλλες προτάσεις ώστε να κρίνουμε αν υλοποιήθηκε η επωφελέστερη ή αν θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο.

Καταρχήν η πρόταση του προεδρείου ήταν, να λάβουμε ως δάνειο 600 € αντί το σύνολο της προκαταβολής και να πάμε στη λογική των δυο πληρωμών σε διαφορετικές ημερομηνίες μέχρι την εξομάλυνση της μισθοδοσίας μας σε βάθος χρόνου!

Αυτό σήμαινε θολό, μισθολογικό τοπίο και θα μας οδηγούσε στις κλαδικές εκλογές χωρίς να ξέρουμε επακριβώς τι πληρωνόμαστε!!! Επίσης οι δυο μισθοδοσίες λόγω ότι δεν είμαστε μηχανογραφημένοι, δηλαδή δεν χτυπάμε κάρτα για να γνωρίζει η εταιρεία επακριβώς αν ή που δουλεύαμε την προηγούμενη της μισθοδοσίας θα απαιτούσαν και άλλες τόσες εξοφλήσεις.

Γιατί; Αφού στην πρώτη θα πληρωνόμασταν κατά προσέγγιση και αφού η μισθοδοσία αναγκαστικά θα έκλεινε 2-3 μέρες πριν την πληρωμή (έλλειψη μηχανογράφησης) θα εξοφλούμασταν στην δεύτερη, που θα πληρωνόμασταν πάλι κατά προσέγγιση, για να εξοφληθούμε στην επόμενη, μαζί με την εξόφληση του μήνα και από εξόφληση σε εξόφληση, θα χανόταν η μπάλα!!!

Αυτός ήταν και ο σκοπός τους, μέχρι να καταλάβουμε τι μας γίνετε μισθολογικά, μπορούσαν να λένε ότι θέλουν μέχρι τις εκλογές, ακριβώς όπως το 2012 και το περίφημο ''εξαιρεθήκαμε'' που μας γέμισε χρεωστικά! Θυμάστε;!
Αυτή ήταν η πρόταση των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Η πρόταση της ΔΑΣ έλεγε ότι, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε δάνειο να πάμε σε <<ένα μοντέλο πολλών, δύο ή τριών πληρωμών μέσα στον Οκτώβριο και σταθεροποίηση του όποιου τρόπου πληρωμής επιλέξουν από το Νοέμβριο >> !! Μα.. πώς θα γίνει να μην πάρουμε δάνειο αφού η ΕΑΠ ΔΕΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ!!! Τα 10ήμερα ή 15νθήμερα που θα προκύπταν θα την ‘’βγάζαμε’’ απλήρωτοι; Αυτές οι αόριστες δυόμιση σειρές ήταν η πρόταση της ΔΑΣ!

Και τέλος η πρόταση της ΑΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που βέβαια στην ουσία δεν υπήρξε γιατί κοινοποιήθηκε, αφού είχε υλοποιηθεί η πρόταση μας και αφού είχε αναρτηθεί ο νέος τρόπος μισθοδοσίας στα Α/Σ!

 
Να μας χαρίσουν τον μισθό  και αν δεν το κάνουν να πάμε στις πύλες!!! Χωρίς σχόλια.

Να μην ξεχάσουμε ότι έβγαλε και η Ε.Α.Σ ανακοίνωση ένα μήνα μετά την ένταξη μας στην Ε.Α.Π για να μας πει …τι  είναι η Ε.Α.Π !!!

Αυτή είναι η αλήθεια και φανερώνει ξεκάθαρα ποιοι δρούσαν, όταν όλοι οι άλλοι σιωπηλά συνηγορούσαν, συμπράττοντας στο να γίνουν πράξη τα σχέδια του προεδρείου να οδηγηθούμε ξανά στις εκλογές με θολό μισθολογικό τοπίο .Εμείς ενεργήσαμε ώστε να ενταχθούμε στην Ε.Α.Π με τον πιο ανώδυνο τρόπο την ώρα που ακόμα και ο Σκούλος σε ΔΣ ανέφερε ότι σε κάποιες υπηρεσίες δεν πληρώθηκαν καθόλου! 

Η κρίση είναι δική σου.

(Όλα τα έγγραφα μας καθώς και όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρούσα θα τα βρείτε μαζί με αυτήν συγκεντρωμένα στο ergosyblogspot.gr)

μέχρι αυριο βράδυ,ολα τα στοιχεια!..
                              


Αρχειοθήκη ιστολογίου