ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης

Πολύ σημαντικό θέμα είναι αυτό που αφορά τη δικαστική διεκδίκηση, της οικονομικής αποζημίωσης, για τον μη ορθό υπολογισμό των συνολικών αποδοχών, με την πλήρη ένταξη μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο την 01/01/2013.

Ο λάθος υπολογισμός του συνόλου των αποδοχών, αφού σε αυτόν δεν εντάχθηκαν αργίες, αλλά και το επίδομα παράδοσης - παραλαβής, επιφέρει μικρότερη επιστροφή χρημάτων βάσει του 25% (διαφορά νόμου 4024, όπως αναγράφεται στις εξοφλητικές αποδείξεις της μισθοδοσίας μας).

Η εγκύκλιος του υπουργείου στα παραδείγματα εφαρμογής του υπολογισμού της επιστροφής, αναφέρει το σύνολο των αποδοχών και εντάσσει σε αυτές επιδόματα και αργίες, κάτι που δεν έλαβε υπόψη της η Ο.ΣΥ.

Θυμίζουμε ότι το προεδρείο είχε υποκλέψει ανακοίνωσή μας, που δεν είχαμε κοινοποιήσει με τις δράσεις μας σε αυτό το θέμα και την είχε δημοσιεύσει —γεγονός που τους καταγγείλαμε εγγράφως χωρίς ποτέ να απαντήσουν.

Αντίθετα, με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, μας κατηγορούσαν ως λαϊκιστές, λασπολόγους και αντιγράφεις (!), καθησυχάζοντας άπαντες ότι εργάζονται για τη μισθολογική μας αποκατάσταση.

Σεβόμενοι το θεσμό δεν προχωρήσαμε σε μονομερείς ενέργειες.

Εκ του αποτελέσματος, κακώς!

Τους ζητήσαμε πρόσφατα και με αφορμή τη δίκη για τη μήνυση που έχουν κάνει σε συναδέλφους μας, να μας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα αυτής της διεκδίκησης, όπως και για τη διεκδίκηση των έξι μηνών που δεν λαμβάναμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα, καθώς και για την «πιλοτική αγωγή» για την αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών μας περικοπών!

Για όλες αυτές τις διεκδικήσεις, η απάντησή τους ήταν ένοχη σιωπή!

Τρία χρόνια δεν έχουν ένα αποτέλεσμα σε δίκη που να αφορά τα εργασιακά μας συμφέροντα, αντίθετα η μήνυσή τους εναντίον των συναδέλφων μας εκδικάζεται άμεσα!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πρέπει να γίνει άμεσα προσφυγή στη δικαιοσύνη για την αποζημίωση του μη ορθού υπολογισμού των συνολικών αποδοχών, με την ένταξή μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Αμεσα, γιατί υπάρχει διετής παραγραφή.

Μας κοροΐδεψαν ήδη και χάσαμε χιλιάδες ευρώ, λόγω της παραγραφής, περιμένοντας την απίθανη «πιλοτική» τους!!!

(Οι τρεις Συνδικαλιστές που μετέχουν σε αυτή —ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΑΣ— γιατί δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για την πορεία της αγωγής;).


Αρχειοθήκη ιστολογίου