ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ - ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Και οι τεχνίτες διανέμουν δωροεπιταγές ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
(Στυλούς,ατζέντες Βασιλόπιτες κλπ)

 Και μεις θα πάρουμε ατζέντες, αλλά  άμα αλλάξει ο χρόνος.Μην σπάσει η παράδοση...

Θυμίζουμε ότι το αντίστοιχο ''ΚΕΑ'' των τεχνιτών,είχε διανεμηθεί στα μέλη του σωματείου πριν τις εκλογές ! (Τι να λέμε είναι πολύ μπροστά!)

Παρόλαυτά το ταμείο δεν διαλύθηκε, η εταιρεία δεν ζήτησε πίσω τα λεφτά της και σήμερα μοιράζει δωροεπιταγές κλπ!

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!..

(Τι ψέματα σου έλεγαν για να μην πάμε στην συνέλευση και αποκτήσεις τα λεφτά σου θυμάσαι; Τώρα που σου δίνουν σαν δωροεπιταγή ένα μικρό μέρος από το μερίδιο σου-μερίδιο που πάνε να το εξαφανίσουν στην τρύπα του λειτουργικού ταμείου-τους σφίγγεις και το χέρι;Τους λες και ευχαριστώ;!!!)

Γυρνάμε πάλι στην ανακοίνωση,εντύπωσιακό είναι, ότι στις βάρδιες που θα εργαζονται ''τις μέρες των Χριστουγέννων'' - πόσες είναι αυτές οι μέρες; - θα δοθούν (εκτός από) κουραμπιέδες μελομακάρονα και  ΟΥΪΣΚΥ!!
(Αυτά είναι γλέντια!)

Οι δωροεπιταγές θα διανεμηθούν στα αμαξοστάσια!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, για να αλλάξουμε κλίμα,το ότι ''όπως και πέρυσι'' θα μοιραστούν και οι ''δωροεπιταγές της εταιρείας στους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που δεν ανήκουν σε κάποιο Σωματείο''.

Καθαρή πλάτη εταιρείας και Συνδικάτου μας,προς άγρα μελών.Γιατί;

(Έπειτα από την αλλαγή ονομασίας του,το σωματείο δεν είναι πλέον μόνο τεχνιτών, αλλά  μια μεγάλη ομπρέλα για κάθε ειδικότητα.)

Βάση νόμου (3920) τα δύο μεγαλύτερα σωματεία έχουν δικαίωμα υπογραφής Επειχειρησιακής Συλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σε αυτό το σημείο υπάρχει ανταγωνισμός με το σωματείο των συναδέλφων στα Τρόλεϊ, όπου αυτοί τη στιγμή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σωματείο στην ΟΣΥ βάση δικαστικής απόφασης,που βγήκε όμως έπειτα από την υπογραφή των δύο μνημονιακών ΕΣΣΕ από το δικό μας Συνδικάτο και το Σωματείο των τεχντιτών αντίστοιχα.

Τέλος του μήνα λοιπόν λήγει η εν ισχύ ''σύμβαση'' και κάποιοι πρέπει να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν την νέα.Το σωματείο των συναδέλφων στα Τρόλεϊ δεν είναι τόσο...υπάκουο...καταλαβαίνεις...

(Λέμε δύο μνημονιακών συμβάσεων, γιατί και η σύμβαση που υπέγραψαν τον Απρίλη του 2012 Σκούλος και Ραυτόπουλος, είχε άρθρο που ανέφερε ότι οποιαδήποτε περικοπή που θα προέλθει από νόμο του κράτους γίνεται αυτόματα αποδεκτή!Είχαν προϋπογράψει και προσυπογράψει τις μειώσεις μας!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ!)

ΑΡΘΡΟ 2 παρ2.

Οποιαδήποτε προσαρμογή των όρων ΑΜΟΙΒΗΣ,θετική ή ΜΗ ...λές να περιμέναν θετική και ένταξαν τον όρο οι ''διαπραγματευτές΄΄ για να τους παγιδέψουν!

Σημείωση:Κατ'εξαίρεση του νόμου, την ΕΣΣΕ του 2012 την είχε υπογράψει και το - υπάκουο τότε - Σωματείο των Τρόλεϋ, που  είχε και αυτο πρόεδρο ΠΑΣΚΕ!Εντωμεταξύ όμως, λόγω ατασθαλιών στο ταμείο που πιστοποίησαν ορκωτοί λογιστές, ο τότε πρόεδρος είναι πλέον διαγραμμένος από το σωματείο του.Τέλος, έπειτα και από τις εκλογές που διενέργησαν πρόσφατα ,στα Τρόλεϋ ΠΑΣΚΕ δεν υπάρχει!


ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.


Αρχειοθήκη ιστολογίου