ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Με γνώμονα το συμφέρον μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τι συμβαίνει και σε άλλους εργασιακούς χώρους, θέτουμε σε διάλογο τις εξής προτάσεις:

1) ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ - Ενσωμάτωση χρόνου στο ωράριο της εργασίας που να περιλαμβάνει και το χρόνο επιστροφής στο σημείο έναρξης της εργασίας. Αλλιώς προτείνουμε οι βάρδιες να γίνουν ‘διακοπές’.

2) ΑΔΕΙΕΣ - Αύξηση Καλοκαιρινής άδειας από 15 σε 20 μέρες χωρισμένη σε τρεις περιόδους και όχι σε πέντε. Δυνατότητα διαχωρισμού Χειμερινής άδειας σε δύο μέρη για όσους το επιθυμούν. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο λειτουργικό και χρήσιμο για τον εργαζόμενο.

3) ΕΟΡΤΕΣ ΠΑΣΧΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ - Αλλαγή του προγράμματος βαρδιών με μηδενισμό των ρεπό τις εβδομάδες των εορτών για δικαιότερη μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων. Ήδη εφαρμόζεται στα τρόλεϊ. Το Πάσχα είναι 3 έξω μία μέσα. Τις καθημερινές βάρδιες τις αλλάζουν μεταξύ τους οι συνάδελφοι χωρίς καμία δυσκολία ( μέχρι και 3 φορές την ημέρα ). Όλα αυτά είναι υγιή και βγάζουν εκτός τα εργαλεία χειραγώγησης ( γραφεία κίνησης ) των συναδέλφων, γι’ αυτό εξάλλου δεν τα εφαρμόζουν και σε εμάς.

4) ΤΗΛΕΦΩΝΑ - Άνοιγμα των υπηρεσιακών τηλεφώνων για επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας καθώς επίσης δυνατότητα σε μετατροπή προσωπικού τηλεφώνου με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους.

5) ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΑΕΙ Ή ΠΙΑΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ 24.00 -05.30. Ενίσχυση υπηρεσιακών δρομολογίων ή / και καταβολή οδοιπορικών.

6) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ - Οικονομικά ασύμφορη και μας εξουθενώνει ψυχικά, κοινωνικά και σωματικά, μη μπορώντας να ανταποκριθούμε περαιτέρω στις υποχρεώσεις μας μετά τη δουλειά.

7) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ που να ενημερώνονται σε καθημερινή βάση με ευθύνη του γραφείου για τις τροποποιήσεις στις γραμμές λόγω λαϊκών αγορών, έργων οδοποιίας, κλπ.

8) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - Αξιοκρατική και ρεαλιστική αξιολόγηση βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία και διαδικασίες που να ανταποκρίνονται στην αληθινή εικόνα του εργαζόμενου και όχι υποθετικά. Διαφάνεια με ξεκάθαρη γνωστοποίηση κριτηρίων αξιολόγησης όσον αφορά τις προαγωγές ή τις αποσπάσεις προσωπικού με τη μορφή ανάθεσης έργου. Επίσης ο Νο 1 κανόνας της κάθε αξιολόγησης σε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία, άρα και στην δική μας, είναι αυτοί που αξιολογούν το προσωπικό, να αξιολογούνται από το ίδιο το προσωπικό, δηλαδή όπως οι προϊστάμενοι μας αξιολογούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, έτσι και οι οδηγοί με τη σειρά τους να αξιολογούν τη διαχείριση που υφίστατο όσον αφορά τα διάφορα αιτήματά τους, είτε σε κανονικές συνθήκες (εύκολο), είτε σε έκτακτες συνθήκες, όπου οι καλύτεροι φαίνονται (δύσκολο).

9) ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ - Αναθεώρηση του κανονισμού όσον αφορά το πειθαρχικό. Με απλά λόγια δικαιοσύνη χωρίς στοιχεία δεν υφίσταται. Καταβολή παραβόλου σε πολίτη μετά από αναφορά σε εργαζόμενο. Επιπλέον δημιουργία σύντομου χάρτη οδηγιών επιβατών σε αυτοκόλλητη μορφή με τη συμβολή των εργαζομένων για να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο φαινόμενα τυχόν ‘λανθασμένης συμπεριφοράς’ και από τις δύο πλευρές.

10) ΠΡΟΣΦΥΓΗ στη δικαιοσύνη για ακύρωση των πειθαρχικών ποινών και των αξιολογήσεων μας, αφού τίποτα από τα δύο δεν γίνετε σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ της εταιρείας.

11) ΥΓΙΕΙΝΗ - Εντατικότερος καθαρισμός των χημικών τουαλετών και καντινών. Τοποθέτηση καντινών σε όλους τους τόπους διαλλειμάτων. Προμήθεια από την εταιρία απολυμαντικών μέσων (υγρών, ειδικά μαντηλάκια, σαπουνιών, κλπ) στους οδηγούς μιας και το τιμόνι αποτελεί σημαντικότατη εστία μικροβίων μολυσματικής δράσης. Άμεση επιδιόρθωση καθισμάτων οδήγησης για την αποφυγή όσο το δυνατόν μυοσκελετικών – ορθοπεδικών προβλημάτων.

12) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - Οδηγίες αντιμετώπισης φαινομένων βίας και εκτάκτων αναγκών εντός ή εκτός του λεωφορείου.

13) ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - Συμβολή της εταιρίας για τη δημιουργία εδικού προγράμματος παροχών για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

14) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - Όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος για την εκλογή μέσα από Γ.Σ συναδέλφων οι οποίοι θα στελεχώσουν την επιτροπή.

15) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΩΝ - Όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος για την εκλογή μέσα από Γ.Σ συναδέλφων οι οποίοι θα στελεχώσουν τα συμβούλια.

16) Εκλογή αντιπροσώπου τον εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥ - Όπως μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος ώστε να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπου μας στο Δ.Σ της εταιρείας.

17) Ειδικό κύκλωμα με γραμμές, όπου θα εργάζονται οι γυναίκες μητέρες - οδηγοί και οι συνάδελφοι που είναι κοντά στην συνταξιοδότηση, σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε σε ¨ κουμπωμένες ¨ βάρδιες! Με ελεύθερο όμως το δικαίωμα της μεταξύ τους στο ίδιο κύκλωμα συνεννόησης για διευκόλυνση τους.

18) Δημιουργία SUPER MARKET ή προμηθευτικός συνεταιρισμός στις εγκαταστάσεις των αμαξοστασίων για προϊόντα βασικής διατροφής εκτός ψυγείου.

19) Πρόσκληση σε διαγωνισμό κλειστών προσφορών στις ασφαλιστικές εταιρίες για να πάρουν μαζικά τα κερδοφόρα μας συμβόλαια των αυτοκινήτων & μοτοσυκλετών, λόγο της επαγγελματικής μας ικανότητας και εμπειρίας να μην τις ζημιώνουμε με δηλώσεις ατυχήματος.

20) Πρόσκληση για κλειστές προσφορές για νέο νομικό σύμβουλο Έτσι ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά για την ίδια νομική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Και αυτή την οικονομική διαφορά, που θα προκύψει από την τωρινή δαπάνη της νομικής εκπροσώπησης εφόσον εξασφαλιστεί μελλοντικά καλύτερη προσφορά, να δοθούν σε δώρο επιταγές των παιδιών μας τα Χριστούγεννα.

21) Σύναψη αληθινής σύμβασης εργασίας - που θα αναγνωρίζει δηλαδή όλες τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος μας.

22)καμπίνα ΟΔΗΓΟΥ.

23)θεσμικό πλαίσιο για τους ελεγκτές (υποχρεώσεις - δικαιώματα).

24) Αυτό μπορείς να το συμπληρώσεις εσύ συνάδελφε μαζί με το 25,το 26....


Στη σημερινή εποχή είναι επιτακτική η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας. Μετά από τον ανελέητο καταιγισμό των οικονομικών μέτρων που έχουμε δεχθεί τα τελευταία χρόνια και τον καταποντισμό του κοινωνικού μας και εργασιακού μας βίου θεωρούμε τις παραπάνω προτάσεις απόλυτα λογικές και προσιτές. Σίγουρα τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά. Ας είναι όμως το ξεκίνημα για μια νέα σχέση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.


Σύντομα θα θέσουμε προς διάλογο και τις προτάσεις μας για την λειτουργία του κοινού μας Οίκου, του Συνδικάτου μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου