ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Και νέο Συνδικαλιστικό πραξικόπημα στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.


Η συνδιοίκηση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ -ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ αρνήθηκαν να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση έπειτα από συλλογή υπογραφών των εργαζομένων (για δεύτερη φορά !), ενώ το Καταστατικό λειτουργίας του Συνδικάτου,ο Αστικός Κώδικας και ο νόμος 1264/82 τους υποχρεώνει ρητά και ενώ υπερκαλύφτηκε ο απαιτούμενος αριθμός.(Αντί του 1/20 συλέχθηκε σχεδόν το 1/4 !!!).

Επίσης δεν έχουν συγκαλέσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση για το διαχειριστικό έτος 2012,όπως δεν έχουν συγκαλέσει την 2η Γενική Συνέλευση λόγω μη απαρτίας της 1ης στις 14/2/2013.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων είναι θεμελιωμένη από το νόμο,είναι το Ανώτατο Όργανο του Συνδικάτου και η πιο άμεση μορφή Δημοκρατίας.Όποιος την καταργεί ή την σφετερίζετε παρανομεί κατάφορα.

Η οδός της Δικαιοσύνης είναι ο μονόδρομος που με την πρακτική τους μας οδηγούν.

Τεκμηριώνουμε από το νόμο1264/82 άρθρο 8.

1. Η Συνέλευση των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωση συγκαλείται κατά τους όρους των άρθρ. 95 και 96 του Α.Κ. και αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν την οργάνωση εκτός άν κατά το καταστατικό υπάγονται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου της.

Τεκμηριώνουμε από το τον Αστικό Κώδικα.

Άρθρο 93 - Συνέλευση του σωματείου
Η συνέλευση των μελών αποτελεί το ανώτατο όργανο του σωματείου και αποφασίζει για κάθε υπόθεσή του που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου.

Άρθρο 95 - Σύγκληση
Η διοίκηση συγκαλεί τη συνέλευση στις περιπτώσεις που ορίζει το καταστατικό.

Άρθρο 96
Η συνέλευση συγκαλείται, αν το ζητήσει ο αριθμός μελών που προβλέπει το καταστατικό.

Τεκμηριώνουμε από το Καταστατικό λειτουργίας του Συνδικάτου μας...

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΑΡΘΡΟ 19
Η Γενική Συνέλευση των μελών είναι το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου...

Η Γενική Συνέλευση, συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, τακτικά μία (1) φορά το χρόνο και μέσα στο πρώτο τρίμηνο από τη λήξη της διαχειριστικής χρήσης και έκτακτα όταν το Δ.Σ. κρίνει τούτο αναγκαίο διότι επιβάλλεται από συμφέρον του Συνδικάτου, ή ζητηθεί εγγράφως από το 1/20 τουλάχιστον των ταμειακώς εντάξει μελών του Συνδικάτου με έγγραφη αίτησή τους στο Δ.Σ., στην οποία πρέπει να αναγράφονται τα προς συζήτηση θέματα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την υποβολή της αίτησης και αναγράφει στην ημερήσια διάταξη τα θέματα για τα οποία ζητήθηκε η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία στην πρώτη σύγκλησή της αν παρίσταται το ολιγώτερο το ένα τρίτο (1/3) των ταμειακώς εντάξει μελών. Εάν δεν υπάρχει απαρτία στην πρώτη, καλείται νέα Γ.Σ. με τα ίδια θέματα μετά την πάροδο πέντε (5) το ολιγώτερο και εντός δέκα (10) το αργότερο ημερών από τη σύγκληση της πρώτης...

ΑΡΘΡΟ 21
Στην Τακτική ετήσια Γεν. Συνέλευση, λογοδοτεί η Διοίκηση του Συνδικάτου και τίθεται για έγκριση η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Δ.Σ. Επίσης τίθενται για έγκριση από τον Ταμία ο ισολογισμός και απολογισμός του προηγούμενου έτους καθώς και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου